Sök och boka hotell i Jönköping

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flyg till Jönköping


Flyg till Jönköping. Ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig till Jönköping är med flyg. Jönköping flygplats, som också kallas för Axamo, är belägen 8 km sydväst från Jönköpings centrum. Att resa från Jönköping centrum till flygplatsen tar endast 10 minuter. När du letar efter flyg till Jönköping ska du se till att vara ute i god tid. Du bör boka din flygbiljett till Jönköping minst en månad i förväg för att vara säker på att få tag i en prisvärd biljett.

I regel är det svårast att få tag på flyg till Jönköping under veckosluten. Har du möjlighet kan det därför vara en bra idé att se sig om efter avgångar till Jönköping i veckorna. Det enklaste sättet att boka en flygbiljett till Jönköping är att göra det direkt över Internet. Oftast är detta också det billigaste sättet. När du bokar ett flyg till Jönköping så ska du om möjligt alltid välja E-ticket. På så vis slipper du krångla med pappersbiljetter. Du kan hitta prisvärda flyg till Jönköping på sajter som Flygbilligt, Easyt och Mr Jet.

Jönköpings flygplats trafikerar dagligen destinationerna Stockholm (Arlanda) och Kastrup (Köpenhamn). Det är Skyways som trafikerar linjen Jönköping-Stockholm och SAS som trafikerar Jönköping-Köpenhamn. Vidare kan du åka på charterresor från Jönköpings flygplats. Destinationerna är Kanarieöarna, Bulgarien och Turkiet. Sedan en tid tillbaka kan också Jönköping flygplats erbjuda direktresor till semesterparadiset Thailand.

På Jönköpings flygplats råder det ingen brist på parkeringsplatser. Du kan välja mellan korttidsparkering, dygnsparkering och långtidsparkering. Skulle du ha några frågor om parkeringsmöjligheterna på Jönköpings flygplats så kan du ringa till LFV på telefon 036-31 11 00. Om du tänkt åka buss till eller från flygplatsen kan du kolla in länstrafikens turlista på sajten JLT. Det är busslinje 18 som gäller.

Vidare har du möjlighet att åka taxi från flygplats till Jönköpings centrum. I regel finns det flera taxibilar som står och väntar utanför terminalen. Att åka taxi in till centrum kostar omkring 175 till 200 kronor. Du kan beställa flygtaxi på telefonnummer 020-97 97 97. Du kan också hyra en bil när du kommer till Jönköping. Du kan ringa till Avis (tfn 036-30 29 00); Europcar (tfn 036-30 29 00) och Hertz, (tfn 036-10 03 90).